24 Kasım 2012 Cumartesi

MERCİMEKLİ SİMİR BÖREĞİ

MERCİMEKLİ SİMİR BÖREĞİ
MALZEMELER
 Yarım paket milföy hamuru
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

1 adet soğan
1adet domates
1 tutam maydonoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
taze çekilmiş karabiber
un
merdane :)
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri için
yumurta sarısı
Çörekotu
 YAPILIŞI
Tavaya sıvıyağı alıp,küp küp doğranmış soğanları ilave ediyoruz.
Soğanlar yumuşayınca,biber salçasını ekleyip 5 dk. kadar kısık ateşte soteliyoruz.
Kabukları soyulup incecik doğranmış domatesleri, haşlanmış mercimekleri,tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
Tüm malzeme birbiriyle kaynaşınca,tavayı ateşten alıyoruz
:)
İnce kıyılmış maydonozları ekleyip soğumaya bırakıyoruz..
İç harcımız soğurken,milföy hamurlarını açmamız gerekiyor.
Düz bir yüzeye un serpiştirip hamuru enine ve boyuna açarak kare bir hamur elde ediyoruz.
Kare hamuru ortadan ikiye kesiyoruz.
Hamurun kenarına iç malzememizden koyarak,rulo yapıp,uçlarını iyice birbirine yapıştırıyouz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp,üzerine bıçakla derin çizikler atıp,yumurta sarısı ve çörekotu serpiştirip,fırının börek ayarında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..
Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder