24 Kasım 2012 Cumartesi

ÇİĞ BÖREK

 
ÇİĞ BÖREK
 
 Malzemeler :
  1. •4 çay fincanı, un
  2. 1 yemek kaşığı, yoğurt
  3. 1 çay kaşığı, karbonat
  4.  
  5. 1 tatlı kaşığı, tuz
  6. Alabildiği kadar su
 
  • ◦İç Harcı İçin
  1. 250 gram, kıyma
  2. 2 tane, soğan
  3. 1 miktar, maydanoz
  4. Tuz
  5. KarabibeR
  • Kızartmak İçin
  1. Sıvıyağ
  2. YAPILIŞI
Karıştırma kabına unu alalım, üzerine sırası ile yoğurdu, karbonatı, tuzu ve ılık suyu ilave edelim kıvama gelene kadar yoğuralım kıvama gelince bir kenara alalım. Biz bu arada iç harcını hazırlayalım, soğanları rende yapalım bir kaba alalım. Kıymayı soğanın içine ilave edelim, tuz ve karabiberini ayarlayalım, köfte harcı gibi yoğurarak özleştirelim.(patatesli peynirli,ıspanaklı patlıcanlı  da yapılabilir.) Hazırladığımız hamurdan portakal büyüklüğünde, bezeler koparalım, mardane ile 1 cm kalınlığında açalım, içine iç harçtan koyalım ve kapatalım. Hazırladığımız çiğ börekleri bol kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder