28 Aralık 2012 Cuma

DÜĞÜN ANI DEFTERLERİ

 
DÜĞÜN HATIRA DEFTERİ
O özel günden bütün eşiniz dostunuz arkadaşlarınız sizin için belkide hayatınızda ilk defa toplanırlar.ama o özel günde herkezin sizin için söylemek istedikleri tebriklerini iyi niyetlerini dinlemeye vakit bulamazsınız.bulsanız dahi söyledikleri çoğu ğüzel sözleri unutursuznuz,yada hatırınızda kalmaz.bunun için bir düğün anı defteri edinip o özel ğünde çevrenizde olan herkezin sizin için düşündükleri herşeyi ölümsüzleştirin.İŞTE FIRSAT:)
 
FİYATI:25,00 TL
                                                                    FİYATI:20.00 TL
                                                                       FİYATI:20.00 TL
                                                          FİYATI :25.00 TL

İSTEĞE GÖRE HARF YADA İSİM YAZILIR.
İSTEGE GÖRE FARKLI TASARIMLAR YAPILIR.ONAYLANDIKTAN SONRA ÜRETİLİR.
KARGO ALICIYA AİTTİR
SİPARİŞ ANKARA İÇİNE 3 İŞ ĞÜNÜNDE DİĞER İLLER 5 İŞ ĞÜNÜNDE KESİN ULAŞTIRILIR.
FİYATLARA KALEM DAHİLDİR.

3 Aralık 2012 Pazartesi

GÖKKUŞAĞI PAŞA ŞAPKASI




EVETT işte oğluşuma ördüğüm şapkalardan biri.aslında 2 tane kukuletası olup tek renk olacaktı.ama eşim her zaman farklı olmayı sevdiği için eşimin fikirleri ve hayal gücü sayesinde bu hale geldi.biraz yapımından bahsediyim.120 yada 110 civarında ilemkle başlayıp  5 cm tor ördükren sonra üzerine 15 cm   saç örgü örülüyor.sonra 15 ilmek olmak üzere 8 e bölünüyor.renkler katladığında üst üste gelecek şekilde her 15 ilmek ayrı ayrı örülüp her 5 sırada 2 ilmek azaltarak 2 ilmek kalana kadar örülüp sonra kenarları dililiyor.en son üst sıraya ponponlar yapılıyor.umarım anlatabilmişimir:)))

ETİMEKLİ TAVUK GÖĞSÜ

MALZEMELER
  1. 1 kg süt
  2. 3 kahve fincanı un
  3. 9 yemek kaşığı toz şeker
  4. 1 pk vanilya
  5. 1 ad damla sakız veya falım sakız
  6. 175 gr margarin  
ALTI  İÇİN
  1. 1pk etimek
  2. 1 yemek kaşığı şeker
  3. yarım su bardağı süt
SOSU İÇİN
  1. 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  2. 1/2 su bardağı toz şeker
  3. 1,5 yemek kaşığı nişasta
  4. 1,5 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
 1. Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin. Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak 3-4 dakika kavurun.

2. Yavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırın. Toz şekeri ekleyin.

3. Göz göz kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın. Vanilyayı ekleyin.

4. Mikserin orta devirinde 15 dakika çırpın.

6. Etimekleri şekerli suya batırıp çıkarın ve kare borcama dizin. (Suda tutmayın çok yumuşak olur.) Üzerine sıcak tavuk göğsünü boşaltın ve kaşığın arkasıyla yüzeyini düzeltin.

7. Sosu hazırlayın. Bunun için su ve toz şekeri kaynatın. Ayrı bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin. Kaynayan şekerli suya sürekli karıştırarak ekleyin. 2-3 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin.

8. Son olarak sosu da tatlının üzerine dökün ve soğuyunca buzdolabına koyun. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Not: Hindistan cevizi veya mevsim meyveleriyle birlikte servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…