28 Aralık 2012 Cuma

DÜĞÜN ANI DEFTERLERİ

 
DÜĞÜN HATIRA DEFTERİ
O özel günden bütün eşiniz dostunuz arkadaşlarınız sizin için belkide hayatınızda ilk defa toplanırlar.ama o özel günde herkezin sizin için söylemek istedikleri tebriklerini iyi niyetlerini dinlemeye vakit bulamazsınız.bulsanız dahi söyledikleri çoğu ğüzel sözleri unutursuznuz,yada hatırınızda kalmaz.bunun için bir düğün anı defteri edinip o özel ğünde çevrenizde olan herkezin sizin için düşündükleri herşeyi ölümsüzleştirin.İŞTE FIRSAT:)
 
FİYATI:25,00 TL
                                                                    FİYATI:20.00 TL
                                                                       FİYATI:20.00 TL
                                                          FİYATI :25.00 TL

İSTEĞE GÖRE HARF YADA İSİM YAZILIR.
İSTEGE GÖRE FARKLI TASARIMLAR YAPILIR.ONAYLANDIKTAN SONRA ÜRETİLİR.
KARGO ALICIYA AİTTİR
SİPARİŞ ANKARA İÇİNE 3 İŞ ĞÜNÜNDE DİĞER İLLER 5 İŞ ĞÜNÜNDE KESİN ULAŞTIRILIR.
FİYATLARA KALEM DAHİLDİR.

3 Aralık 2012 Pazartesi

GÖKKUŞAĞI PAŞA ŞAPKASI




EVETT işte oğluşuma ördüğüm şapkalardan biri.aslında 2 tane kukuletası olup tek renk olacaktı.ama eşim her zaman farklı olmayı sevdiği için eşimin fikirleri ve hayal gücü sayesinde bu hale geldi.biraz yapımından bahsediyim.120 yada 110 civarında ilemkle başlayıp  5 cm tor ördükren sonra üzerine 15 cm   saç örgü örülüyor.sonra 15 ilmek olmak üzere 8 e bölünüyor.renkler katladığında üst üste gelecek şekilde her 15 ilmek ayrı ayrı örülüp her 5 sırada 2 ilmek azaltarak 2 ilmek kalana kadar örülüp sonra kenarları dililiyor.en son üst sıraya ponponlar yapılıyor.umarım anlatabilmişimir:)))

ETİMEKLİ TAVUK GÖĞSÜ

MALZEMELER
  1. 1 kg süt
  2. 3 kahve fincanı un
  3. 9 yemek kaşığı toz şeker
  4. 1 pk vanilya
  5. 1 ad damla sakız veya falım sakız
  6. 175 gr margarin  
ALTI  İÇİN
  1. 1pk etimek
  2. 1 yemek kaşığı şeker
  3. yarım su bardağı süt
SOSU İÇİN
  1. 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  2. 1/2 su bardağı toz şeker
  3. 1,5 yemek kaşığı nişasta
  4. 1,5 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
 1. Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin. Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak 3-4 dakika kavurun.

2. Yavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırın. Toz şekeri ekleyin.

3. Göz göz kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın. Vanilyayı ekleyin.

4. Mikserin orta devirinde 15 dakika çırpın.

6. Etimekleri şekerli suya batırıp çıkarın ve kare borcama dizin. (Suda tutmayın çok yumuşak olur.) Üzerine sıcak tavuk göğsünü boşaltın ve kaşığın arkasıyla yüzeyini düzeltin.

7. Sosu hazırlayın. Bunun için su ve toz şekeri kaynatın. Ayrı bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin. Kaynayan şekerli suya sürekli karıştırarak ekleyin. 2-3 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin.

8. Son olarak sosu da tatlının üzerine dökün ve soğuyunca buzdolabına koyun. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Not: Hindistan cevizi veya mevsim meyveleriyle birlikte servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

26 Kasım 2012 Pazartesi

 
 
 
ARNAVUT BÖREĞİ
 
Pratik arnavut böreği tarifi
Arnavut böreği malzemeleri
- 1 kg milföy hamuru
- 1 adet böreklik yufka
- 2 yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 fincan sıvı yağ
Arnavut böreği iç malzemesi
- Yarım kg pırasa
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 kaşık salça
- Yarım su bardağı su
- Tuz
NOT: Siz iç malzemeyi dilediğiniz şeyle hazırlayabilirsiniz.
Arnavut böreği yapılışı : Pırasaları yemeklik soğan şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağda bir kaç dakika kavurup salçasını ve suyunu ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve tuzunu da ekleyip ocağı söndürüyoruz. Milföylerimizin yarısını tepsimizin tabanına yan yana diziyoruz. Yufkamızın kenarları tepsiden sarkıcak şekilde milföylerin üzerine seriyoruz.
İç malzememizi yufkanın üzerine eşit miktarda yayıyoruz ve kenarlarını iç malzememizin üzerini örtecek şekilde düzgünce içeri katlıyoruz. Kalan milföylerimizide üstelerine gelicek şekilde diziyoruz. Milföylerin arasından bıçakla bir kez geçiyoruz.
Yumurta, yağ ve maden suyumuzu çırpıp, böreklerimizin üzerini tamamen kaplayacak şekilde döküyoruz. 200 C’ye ısıtılmış fırınımızda milföylerimiz kabarıp, üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun

                                          tarifi  http://www.kadinlarkulubu.com/portal/gurme/kolay-arnavut-boregi-tarifi-32989.html burdan alıntıdır arkadaşlar.ve ben yaptım çok ğüzel sadece size önerim soğuyunca yada ılıkken servis edin.:))

24 Kasım 2012 Cumartesi

GÜNEŞ BÖREK

 
GÜNEŞ BÖREK
 
 Malzemeler
 
  1. 2 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı yoğurt
  1. 1 su bardağı zeytinyağı
  2. 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  3. 1 tatlı kaşığı instant maya
  4. 2 yemek kaşığı şeker
  5. 2 silme tatlı kaşığı tuz
  6. 8 su bardağı un
Patatesli iç malzemesi
 
  1. 4 adet haşlanmış patates
  2. 100 gr. beyaz peynir
  3. Yarım demet maydanoz
  4. Karabiber, kimyon, kırmızı biber
  5. Üzerine sürmek için150 gr. eritilmiş tereyağı
YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle yumaşacık bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
 Mayalanan hamuru ikiye bölün. Önce birini çok ince olmayacak şekilde açın.
Üzerine erimiş tereyağından bolca sürün ve zarf gibi katlayın.
Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
İkinci hamuru açarken ilk hamuru buzlukta bekletin. İkinci bitince ilk hamuru çıkarıp, diğerini buzluğa koyun.
İlk açtığınız hamurun altına ve üzerine hafif un serperek merdaneyle dikdörtgen şekilinde açın.
Üzerine tereyağından sürüp patatesli içten her yerine gelecek şekilde yayın.
Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
Kağıdın üzerinde simit şeklini bozmadan dilim dilim kesin. Kağıtla beraber tepsinin içine alın ki şekli bozulmasın.
Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürüp çörekotu serpin. Kapalı bir yerde, mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün ki içini çeksin. Hızlı pişerse içi hamur kalabilir.
Nar gibi kızaran böreği fırından alın ve en az 20 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Patatesli için hazırlanması
Patatesleri haşlayıp soyun ve küçük küçük doğrayın.
Beyaz peyniri rendeleyin veya ezin patatese ekleyin.
Maydanoz (dereotu da olabilir) doğrayın. İçine biraz karabiber ve kimyon ekleyin. Acı seviyorsanız kırmızı biber koyun ve karıştırın.

ÇİĞ BÖREK

 
ÇİĞ BÖREK
 
 Malzemeler :
  1. •4 çay fincanı, un
  2. 1 yemek kaşığı, yoğurt
  3. 1 çay kaşığı, karbonat
  4.  
  5. 1 tatlı kaşığı, tuz
  6. Alabildiği kadar su
 
  • ◦İç Harcı İçin
  1. 250 gram, kıyma
  2. 2 tane, soğan
  3. 1 miktar, maydanoz
  4. Tuz
  5. KarabibeR
  • Kızartmak İçin
  1. Sıvıyağ
  2. YAPILIŞI
Karıştırma kabına unu alalım, üzerine sırası ile yoğurdu, karbonatı, tuzu ve ılık suyu ilave edelim kıvama gelene kadar yoğuralım kıvama gelince bir kenara alalım. Biz bu arada iç harcını hazırlayalım, soğanları rende yapalım bir kaba alalım. Kıymayı soğanın içine ilave edelim, tuz ve karabiberini ayarlayalım, köfte harcı gibi yoğurarak özleştirelim.(patatesli peynirli,ıspanaklı patlıcanlı  da yapılabilir.) Hazırladığımız hamurdan portakal büyüklüğünde, bezeler koparalım, mardane ile 1 cm kalınlığında açalım, içine iç harçtan koyalım ve kapatalım. Hazırladığımız çiğ börekleri bol kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.