26 Kasım 2012 Pazartesi

 
 
 
ARNAVUT BÖREĞİ
 
Pratik arnavut böreği tarifi
Arnavut böreği malzemeleri
- 1 kg milföy hamuru
- 1 adet böreklik yufka
- 2 yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 fincan sıvı yağ
Arnavut böreği iç malzemesi
- Yarım kg pırasa
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 kaşık salça
- Yarım su bardağı su
- Tuz
NOT: Siz iç malzemeyi dilediğiniz şeyle hazırlayabilirsiniz.
Arnavut böreği yapılışı : Pırasaları yemeklik soğan şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağda bir kaç dakika kavurup salçasını ve suyunu ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve tuzunu da ekleyip ocağı söndürüyoruz. Milföylerimizin yarısını tepsimizin tabanına yan yana diziyoruz. Yufkamızın kenarları tepsiden sarkıcak şekilde milföylerin üzerine seriyoruz.
İç malzememizi yufkanın üzerine eşit miktarda yayıyoruz ve kenarlarını iç malzememizin üzerini örtecek şekilde düzgünce içeri katlıyoruz. Kalan milföylerimizide üstelerine gelicek şekilde diziyoruz. Milföylerin arasından bıçakla bir kez geçiyoruz.
Yumurta, yağ ve maden suyumuzu çırpıp, böreklerimizin üzerini tamamen kaplayacak şekilde döküyoruz. 200 C’ye ısıtılmış fırınımızda milföylerimiz kabarıp, üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun

                                          tarifi  http://www.kadinlarkulubu.com/portal/gurme/kolay-arnavut-boregi-tarifi-32989.html burdan alıntıdır arkadaşlar.ve ben yaptım çok ğüzel sadece size önerim soğuyunca yada ılıkken servis edin.:))

24 Kasım 2012 Cumartesi

GÜNEŞ BÖREK

 
GÜNEŞ BÖREK
 
 Malzemeler
 
  1. 2 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı yoğurt
  1. 1 su bardağı zeytinyağı
  2. 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  3. 1 tatlı kaşığı instant maya
  4. 2 yemek kaşığı şeker
  5. 2 silme tatlı kaşığı tuz
  6. 8 su bardağı un
Patatesli iç malzemesi
 
  1. 4 adet haşlanmış patates
  2. 100 gr. beyaz peynir
  3. Yarım demet maydanoz
  4. Karabiber, kimyon, kırmızı biber
  5. Üzerine sürmek için150 gr. eritilmiş tereyağı
YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle yumaşacık bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
 Mayalanan hamuru ikiye bölün. Önce birini çok ince olmayacak şekilde açın.
Üzerine erimiş tereyağından bolca sürün ve zarf gibi katlayın.
Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
İkinci hamuru açarken ilk hamuru buzlukta bekletin. İkinci bitince ilk hamuru çıkarıp, diğerini buzluğa koyun.
İlk açtığınız hamurun altına ve üzerine hafif un serperek merdaneyle dikdörtgen şekilinde açın.
Üzerine tereyağından sürüp patatesli içten her yerine gelecek şekilde yayın.
Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt üzerinde rulonun uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
Kağıdın üzerinde simit şeklini bozmadan dilim dilim kesin. Kağıtla beraber tepsinin içine alın ki şekli bozulmasın.
Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürüp çörekotu serpin. Kapalı bir yerde, mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın.
200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün ki içini çeksin. Hızlı pişerse içi hamur kalabilir.
Nar gibi kızaran böreği fırından alın ve en az 20 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Patatesli için hazırlanması
Patatesleri haşlayıp soyun ve küçük küçük doğrayın.
Beyaz peyniri rendeleyin veya ezin patatese ekleyin.
Maydanoz (dereotu da olabilir) doğrayın. İçine biraz karabiber ve kimyon ekleyin. Acı seviyorsanız kırmızı biber koyun ve karıştırın.

ÇİĞ BÖREK

 
ÇİĞ BÖREK
 
 Malzemeler :
  1. •4 çay fincanı, un
  2. 1 yemek kaşığı, yoğurt
  3. 1 çay kaşığı, karbonat
  4.  
  5. 1 tatlı kaşığı, tuz
  6. Alabildiği kadar su
 
  • ◦İç Harcı İçin
  1. 250 gram, kıyma
  2. 2 tane, soğan
  3. 1 miktar, maydanoz
  4. Tuz
  5. KarabibeR
  • Kızartmak İçin
  1. Sıvıyağ
  2. YAPILIŞI
Karıştırma kabına unu alalım, üzerine sırası ile yoğurdu, karbonatı, tuzu ve ılık suyu ilave edelim kıvama gelene kadar yoğuralım kıvama gelince bir kenara alalım. Biz bu arada iç harcını hazırlayalım, soğanları rende yapalım bir kaba alalım. Kıymayı soğanın içine ilave edelim, tuz ve karabiberini ayarlayalım, köfte harcı gibi yoğurarak özleştirelim.(patatesli peynirli,ıspanaklı patlıcanlı  da yapılabilir.) Hazırladığımız hamurdan portakal büyüklüğünde, bezeler koparalım, mardane ile 1 cm kalınlığında açalım, içine iç harçtan koyalım ve kapatalım. Hazırladığımız çiğ börekleri bol kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.

MERCİMEKLİ SİMİR BÖREĞİ

MERCİMEKLİ SİMİR BÖREĞİ
MALZEMELER
 Yarım paket milföy hamuru
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

1 adet soğan
1adet domates
1 tutam maydonoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
taze çekilmiş karabiber
un
merdane :)
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri için
yumurta sarısı
Çörekotu
 YAPILIŞI
Tavaya sıvıyağı alıp,küp küp doğranmış soğanları ilave ediyoruz.
Soğanlar yumuşayınca,biber salçasını ekleyip 5 dk. kadar kısık ateşte soteliyoruz.
Kabukları soyulup incecik doğranmış domatesleri, haşlanmış mercimekleri,tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
Tüm malzeme birbiriyle kaynaşınca,tavayı ateşten alıyoruz
:)
İnce kıyılmış maydonozları ekleyip soğumaya bırakıyoruz..
İç harcımız soğurken,milföy hamurlarını açmamız gerekiyor.
Düz bir yüzeye un serpiştirip hamuru enine ve boyuna açarak kare bir hamur elde ediyoruz.
Kare hamuru ortadan ikiye kesiyoruz.
Hamurun kenarına iç malzememizden koyarak,rulo yapıp,uçlarını iyice birbirine yapıştırıyouz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp,üzerine bıçakla derin çizikler atıp,yumurta sarısı ve çörekotu serpiştirip,fırının börek ayarında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..
Afiyet olsun.. :)

23 Kasım 2012 Cuma

ÇİKOLATA

 

ÇİKOLATA

 
 
Evde nutella yapmaya ne dersiniz? Ev Yapımı Nutella Tarifi Sabah kahvaltı sofrasının, tatlı krizlerinin vazgeçilmezi olan Nutella’yı kendi evinizde de hazırlayabilirsiniz. Üstelik evde yaptığınız krem çikolatada koruyucu maddeler bulunmayacağı için çocuğunuza güvenIe yedirebiIirsiniz. İşte ev yapımı krem çikoIata tarifi.

      MaIzemeIeri

  1.  1 paket margarin
  2.  1 su bardağı şeker
  3. 7 yemek kaşığı nişasta
  4. 3 yemek kaşığı kakao
  5. 1 paket vaniIya
  6.  1 çaybardağı kırıImış fındık içi
  7. 3 yumurta
HazırIanışı Önce margarini eritip, soğuması için bir kenara bırakın. 3 yumurtayı bIender iIe köpürene kadar çırpın. Şekeri ekIeyin. Yumurtanın içinde eriyene kadar çırpın. EritiImiş ve soğutuImuş margarini ekIeyin. VaniIyayı ve kakaoyu ekIeyip çırpmaya  devam edin. Karışıma nişastayı ekIeyin. edin. Son oIarak fındıkIarı ekIeyin.Yoğun bir kıvam aIdıktan sonra bir kaba boşaItın. 2 saat kadar buzdoIabında bekIetin. Afiyet oIsun

BAZLAMA

 
BAZLAMA
Malzemeler
  1. 4 bardak un
  2. 1.5 bardak ılık su
  3. 1.5 çay kaşığı kuru maya veya 1/4 paket yaş maya
  4. 1 çay kaşığı şeker
  5. 1 çay kaşığı tuz
Tarif
Bazlama Hamurunun Yapılışı:
Mayayı, tuzu ve şekeri ılık suda eritin. Karışıma unu ekleyip yumuşak bir kıvamda (kulak memesi denilen kıvam) yoğurun.
Hamurun üstünü ıslak nemli bir bez ile örtün. Yaklaşık 2-2.5 saat, hamur iki katına çıkıncaya kadar oda sıcaklığında dinlendirin.Hamur istenilen ölçüde mayalandığında, bazlama yapımına başlayabilirsiniz.
Bazlama Yapımı-Bazlama Yapılışı:
Hamuru 5 parçaya ayırıp yuvarlak beze yapın.. Bezeleri ıslak nemli bir bezin üstüne koyup üstlerini yine ıslak nemli bir bez ile örtün. Hamuru, ıslak nemli bezin üzerinde dinlendirmek, hamurun daha fazla kaparmasını ve içini çekmesini sağlıyor. Bezeleri 10 dakika dinlendirdikten sonra yaklaşık yarım santim incelikte yuvarlak açın. Bu işlem için ellerinizi kullanmak daha pratik olacaktır. Tekrar ıslak nemli bezin arasına koyup 10 dakika daha dinlendirin.
Hamur hazır olduğunda teflon tavayı orta büyüklükteki ocağınızda, kısık ateşte ısıtın ve hamuru tavaya koyun. Bir dakika kadar bekletip ardından ıspatula ile sürekli çevirerek ya da sağa sola oynaratak pişirin. Bu işlem, bazlamanın daha güzel pişmesini ve bazlama ekmeğinini tavaya yapışmamasını sağlar...

NİŞASTALI KURABİYE

  NİŞASTALI KURABİYE
 

 MALZEMELER
150 Gr. Tereyağ
100 Gr. (hamur işi) Margarin
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı (200 gr.) Toz Şeker
1 Su Bardağı (125 gr.) Un
3-4 Su Bardağı Mısır Nişastası
1 Paket Kabartma Tozu
Süslemek için; Dr.Oetker Çikolatalı Glazür
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağları, toz şeker ile 1 dk. kadar yoğurun.
Yumurtaları ekleyip, biraz daha yoğurun.
Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve 2 su bardağı nişastayı birlikte eleyin.
Unlu karışımı, yağlı karışıma ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Hamur toparlanana kadar nişasta eklemeye devam edin.
İlk unlu karışımı ekleyip, hamuru çok az yoğurduktan sonra, nişasta eklemeye devam ederken hamuru tezgaha alıp yoğurmaya devam ederken hamuru tezgaha alıp yoğurmaya devam edebilirsiniz, hem daha kolay yoğurursunuz hem de hamur daha çabuk toparlanır.
Oldukça yumuşak ama ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur yoğurun.
Hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Nişasta serpilmiş tezgahta, yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz bir kalıpla kesin.
Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Kurabiyelerin piştiğini anlamak için, alt kısmına bakın, hafifçe pembeleşmiş ise pişmiş demektir.
Kurabiyeleri fırından çıkarıp, hemen ızgara tel üzerine alın ve soğuyana kadar bekleyin.
Glazürü paketin arkasında tarif edildiği şekilde hazırlayın ve kurabiyeleri arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet olsun.