23 Kasım 2012 Cuma

ÇİKOLATA

 

ÇİKOLATA

 
 
Evde nutella yapmaya ne dersiniz? Ev Yapımı Nutella Tarifi Sabah kahvaltı sofrasının, tatlı krizlerinin vazgeçilmezi olan Nutella’yı kendi evinizde de hazırlayabilirsiniz. Üstelik evde yaptığınız krem çikolatada koruyucu maddeler bulunmayacağı için çocuğunuza güvenIe yedirebiIirsiniz. İşte ev yapımı krem çikoIata tarifi.

      MaIzemeIeri

  1.  1 paket margarin
  2.  1 su bardağı şeker
  3. 7 yemek kaşığı nişasta
  4. 3 yemek kaşığı kakao
  5. 1 paket vaniIya
  6.  1 çaybardağı kırıImış fındık içi
  7. 3 yumurta
HazırIanışı Önce margarini eritip, soğuması için bir kenara bırakın. 3 yumurtayı bIender iIe köpürene kadar çırpın. Şekeri ekIeyin. Yumurtanın içinde eriyene kadar çırpın. EritiImiş ve soğutuImuş margarini ekIeyin. VaniIyayı ve kakaoyu ekIeyip çırpmaya  devam edin. Karışıma nişastayı ekIeyin. edin. Son oIarak fındıkIarı ekIeyin.Yoğun bir kıvam aIdıktan sonra bir kaba boşaItın. 2 saat kadar buzdoIabında bekIetin. Afiyet oIsun

BAZLAMA

 
BAZLAMA
Malzemeler
  1. 4 bardak un
  2. 1.5 bardak ılık su
  3. 1.5 çay kaşığı kuru maya veya 1/4 paket yaş maya
  4. 1 çay kaşığı şeker
  5. 1 çay kaşığı tuz
Tarif
Bazlama Hamurunun Yapılışı:
Mayayı, tuzu ve şekeri ılık suda eritin. Karışıma unu ekleyip yumuşak bir kıvamda (kulak memesi denilen kıvam) yoğurun.
Hamurun üstünü ıslak nemli bir bez ile örtün. Yaklaşık 2-2.5 saat, hamur iki katına çıkıncaya kadar oda sıcaklığında dinlendirin.Hamur istenilen ölçüde mayalandığında, bazlama yapımına başlayabilirsiniz.
Bazlama Yapımı-Bazlama Yapılışı:
Hamuru 5 parçaya ayırıp yuvarlak beze yapın.. Bezeleri ıslak nemli bir bezin üstüne koyup üstlerini yine ıslak nemli bir bez ile örtün. Hamuru, ıslak nemli bezin üzerinde dinlendirmek, hamurun daha fazla kaparmasını ve içini çekmesini sağlıyor. Bezeleri 10 dakika dinlendirdikten sonra yaklaşık yarım santim incelikte yuvarlak açın. Bu işlem için ellerinizi kullanmak daha pratik olacaktır. Tekrar ıslak nemli bezin arasına koyup 10 dakika daha dinlendirin.
Hamur hazır olduğunda teflon tavayı orta büyüklükteki ocağınızda, kısık ateşte ısıtın ve hamuru tavaya koyun. Bir dakika kadar bekletip ardından ıspatula ile sürekli çevirerek ya da sağa sola oynaratak pişirin. Bu işlem, bazlamanın daha güzel pişmesini ve bazlama ekmeğinini tavaya yapışmamasını sağlar...

NİŞASTALI KURABİYE

  NİŞASTALI KURABİYE
 

 MALZEMELER
150 Gr. Tereyağ
100 Gr. (hamur işi) Margarin
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı (200 gr.) Toz Şeker
1 Su Bardağı (125 gr.) Un
3-4 Su Bardağı Mısır Nişastası
1 Paket Kabartma Tozu
Süslemek için; Dr.Oetker Çikolatalı Glazür
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağları, toz şeker ile 1 dk. kadar yoğurun.
Yumurtaları ekleyip, biraz daha yoğurun.
Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve 2 su bardağı nişastayı birlikte eleyin.
Unlu karışımı, yağlı karışıma ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Hamur toparlanana kadar nişasta eklemeye devam edin.
İlk unlu karışımı ekleyip, hamuru çok az yoğurduktan sonra, nişasta eklemeye devam ederken hamuru tezgaha alıp yoğurmaya devam ederken hamuru tezgaha alıp yoğurmaya devam edebilirsiniz, hem daha kolay yoğurursunuz hem de hamur daha çabuk toparlanır.
Oldukça yumuşak ama ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur yoğurun.
Hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Nişasta serpilmiş tezgahta, yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz bir kalıpla kesin.
Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Kurabiyelerin piştiğini anlamak için, alt kısmına bakın, hafifçe pembeleşmiş ise pişmiş demektir.
Kurabiyeleri fırından çıkarıp, hemen ızgara tel üzerine alın ve soğuyana kadar bekleyin.
Glazürü paketin arkasında tarif edildiği şekilde hazırlayın ve kurabiyeleri arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet olsun.

KREM ŞANTİLİ KURABİYE

KREM ŞANTİLİ KURABİYE  
 
 

Üç malzemeyle mükemmel bir
lezzet:)
1 poşet krem şanti
1 su bardagı sıvı yağ
3 su bardağı un
üzeri için pudra şekeri
 YAPILIŞI:
1 poşet krem şanti
1bardak yağ ile çırpılırdaha sonra
içine 3 bardak un eklenir
180derece ısıtılmış fırında
15-20dk pişirilir
not:sıcakken sakın ellemeyin
hemen dagılır ılınınca üstüne
pudra şekeri serpilir.afiyet olsun
hem az malzeme hem pratik hem
de lezizzzz
hamuru yoğurduktan sonra şekil
verirken dağılıyor bu yüzden
elinizle iyice sıkarak şekil verin


12 Kasım 2012 Pazartesi

YİNE KAPI SÜSLERİ

 
 
 
 
evet evimin her kapısında süs var bu benim odamdaki
 
 
bu büyük oğlumun odasının kapısı
 



buda dış kapımız.

 
sosisler alınıp çember yapıp çiçekçin alınan tüllerle kaplayıp elime ne ğeçerse yapıştırdığım kapı süslerim bunlarda.şu yeşil çiçekler tokaydı bir zamanar:))


KAPI SÜSÜ

 
 
 
 
Bunu küçük oğlumun kapısına yaptım.büyük bir mukavvayı bulut şeklinde kesip beyaz kumaş ile kapladım.üzerine boncuklar ile yazıyı yazdım.sıcak silikon tabancası ile.sonra yılbaşı ağaç süslerini etrafına ğeçirdim.minik yapışkanlarla süsledim.sizce nasıl olmuş:)
 
 


PONPON KAPI SÜSÜ

 
Buda çok önceden yine internette ğörüp yaptığım bir projem.tabiki yine yapım aşaması yok malesef:)ama anlatıyım.örğü ipleri ile çeşitli boylarda çeşitlerde ponponlar yaptım snra kapımın eni kadar olan bir çıtaya delikler açıp iplere ğeçirdiğim ponponları sabitledim.ve işte bu ğüzel manzara çıktı aslında boyu yere kadardı ama benim minik sıpalarım dolandığı için kısalttım:)umarım beğenirisniz.